nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / fakivágás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
fakivágás
Tájékoztató a fakivágás szabályairól

A megnövekedett fakivágási igényre tekintettel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fák védelméről szóló 21/1970.(VI.21.) Korm. rendelet szerint a belterületi élőfagyűjtemény fáira, a belterület közterületi részén lévő fákra, a bel- és külterületi közpark fáira, valamint az üzemi fásítás fáira nézve a fakivágási szándékot - a kivágás tervezett időpontját megelőzően 30 nappal – a helyi jegyző felé be kell jelenteni. Az erdőről és az erdő védelméről szóló 1996. évi LIV. Törvény szerint a külterületi fakivágás engedélyezése nem tartozik a helyi jegyző hatáskörébe, így annak előzetes bejelentése az erdészeti hatóság (Főváros és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága Tatabánya, Kossuth L. u. 9.) felé kell, hogy megtörténjen. Mindkét esetben lehetőség van a fa kivágásának engedélyezésére és megtiltására is.

Fűrész 

A lakosok egymás elleni be illetve feljelentéseinek és az engedély nélküli fakivágások, esteleges bírságok elkerülése, valamint az önkormányzat tájékoztatása érdekében kérjük a fentieket tartsák szem előtt, fakivágási szándékukat előre jelezzék, kérdés esetén pedig kérjenek tájékoztatást.

 
Polgármesteri Hivatal

[ 2008.05.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek