nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Európai digitális könyvtár oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Európai digitális könyvtár
Ősztől működhet az európai digitális könyvtár brüsszeli bejelentés szerint - könyvek, zenei alkotások, festmények, fényképek és filmek - egy portálon
Ősszel megkezdheti működését az európai digitális könyvtár, amelynek révén a könyvekben, zenei alkotásokban, festményekben, fényképeken és filmeken őrzött sokszínű európai kultúra hosszú távon mindenki számára elérhető lesz egyetlen internetes portálon keresztül – jelentette be az Európai Bizottság.

 A brüsszeli uniós végrehajtó szerv biztosa, Viviane Reding azonban azt is jelezte, a teljes körű működéshez még az uniós tagállamok további erőfeszítéseire lesz szükség.

A kulturális művek digitalizálásával az európai polgárok számára elérhetővé válnak majd a külföldi múzeumok, könyvtárak és levéltárak anyagai anélkül, hogy a keresett adatok felkutatására utazni kényszerülnének vagy több száz oldalt kellene átböngészniük.

Az európai könyvtárak könyvállománya két és fél milliárdnál is több példányra tehető, az archív anyagoknak azonban csak százaléka érhető el digitális formában. A bizottság ezért ismét felkérte a tagállamokat, hogy tegyenek többet a digitalizált anyagok online elérhetősége érdekében.

A végrehajtó szerv mindehhez a 2009-2010-es időszakban 120 millió euróval járul hozzá, de - mint jelezte - a nemzeti intézmények részéről is jelentős befektetésekre van szükség, miközben jelenleg a legtöbb országban csak kisebb mértékű és szétaprózódott finanszírozással találkozunk.

Brüsszel arra kérte a tagállamokat, hogy gyűjteményeiknek az európai polgárok számára történő elérhetővé tétele érdekében növeljék a digitalizáláshoz rendelkezésre álló kapacitásaikat és vonják be a magánszektort.


Forrás: www.muszakiforum.hu


[ 2008.09.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-