nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Esztergomba érkezik az 1800-as járat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Esztergomba érkezik az 1800-as járat
A diákkorú látogatóközönség számára multimédiás eszközök bevonásával teszi interaktívvá, élményszerűvé a kiállítást.

Esztergomba érkezik jövő hét szerdán (október 13.) az 1800-as járat. Az Erkel Ferenc és a romantika korát megjelenítő, újszerű stílusú mozgókiállítást a Balassa Bálint Múzeum hívta városunkba. A tárlat Erkel Ferenc gazdag művészeti pályafutását és a zeneszerző által is nagyban formált kort jeleníti meg. A diákkorú látogatóközönség számára multimédiás eszközök bevonásával teszi interaktívvá, élményszerűvé a tanulmányaik során elsősorban adatokból ismert korszakot. A Balassa Intézet támogatásával megvalósult mozgókiállítás ingyenes, de kísérő pedagógus jelenléte szükséges.

Az 1800-as járat "menetrendje" Esztergomban:

2010. október 13., szerda
08.00-17.00
Széchenyi tér és Lőrincz utca találkozásánál


2010. október 14., csütörtök
11.00-17.00
Balassa Bálint Szakközépiskola előtti parkoló (Szent István tér)


A kiállítást kényelmesen egyszerre kb. 15 fiatal tudja megnézni 20 perc alatt. Nagyobb osztályokra érdemes egy tanórányi időt számolni.

A Petőfi Irodalmi Múzeum a tavaly Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából a Nyelv Éve tiszteletélre megrendezett mozgókiállításához hasonlóan indítja országjáró körútjára "1800-as járat" Erkel Ferenc és a romantika kora című tárlatát.
Az érdeklődő pedagógusok idén a múzeum munkatársainál, Hinora Edit múzeumpedagógusnál és Tóth Franciska irodalmi múzeológusnál tehetik meg előzetes bejelentkezést a 33/-500-175-ös vagy a +36-30/603-05-83-as telefonszámon.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.10.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-