nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Elbúcsúztattuk a nyarat… oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Elbúcsúztattuk a nyarat…

Augusztus 24-én gyermekzsivajra ébredtek a Zalka Máté lakótelep lakói. Kicsik és nagyok egyaránt kíváncsian várták a programokat, melyet intézményünk szervezett új irodánk épülete (Zalka M. ltp. 5) melletti térre. Az időjárás nem kedvezett, az eső elől kénytelenek voltunk a játszószobában és az irodákban felállítani az asztalokat.
A közel száz gyermek különböző kézműves foglalkozások közül választhatott. Délelőtt szalmából gyönyörű csillagokat alkottak Galba György segítségével, felesége csuhényuszi készítésének fortélyait mutatta meg nekik, Óvári Zsuzsannával egy sok-sok szerelvényből álló vonatot alkottak. Színes gyurmából ötletes tájképek és állatok formálódtak a gyermekek keze alatt. Tésztából pedig nyakláncot, karkötőt készítettek. A nagyobbak addig az előtérben birtokukba vették a csocsóasztalt.
Ebéd után megérkezett a Máltai Szeretetszolgálat Budapesti Központjának autója, melyet a gyermekek rögtön körbeálltak. Tudták, hogy nagy érték van az autóban: az ugrálóvár. Először szalvétaképeket alkottak a budapesti máltaisok vezetésével, majd Mennerné Pap Márta segítségével kreppvirágok készültek.
Az ugrálóvár töltötte el a gyermekeket a legnagyobb örömmel. Miután a légvárállítás műhelytitkait megismerték, mindenki ugrálhatott ingyenesen.
A településen élők által felajánlott plüssjátékokért és csokoládéért harcoltak tejföl- és dinnyeevő versenyen valamint a tippelős vetélkedőn.
Ezután pihenésképpen a nagyobb fiúk lélegzetelállító breakbemutatót tartottak.
A Pisznice Néptánccsoport kísérőzenekarának tagjai népdalokat tanítottak és táncoltak a gyermekekkel.
Estére Keil Istvánt, az esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályvezetőjét és munkatársait, valamint az esztergomi Fény Központ vezetőjét, Hentes Ildikót kötetlen beszélgetésre hívtuk meg. A tizenévesek és szüleik is érdeklődéssel hallgatták a két intézmény munkájáról, a kábítószerfogyasztásról szóló rövid bevezetőt, majd feltették az őket érdeklő kérdéseket.
Az esti jó hangulatban telt koncertet a Rákóczi Művelődési Házban rendeztük meg.
A rendezvényt a Mobilitás Szolgáltató Iroda és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatta, valamint azok, akik idejüket, energiájukat áldozták arra, hogy segítségükkel minél változatosabb programkínálattal tudjuk várni a gyermekeket.

Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat


[ 2005.09.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek