nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Cukorbetegek találkozója oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Cukorbetegek találkozója
A fiatal cukorbetegek találkozóját március 18-án tartják a nyergesújfalui Térségi Közösségi Házban délután 5 órakor.

Márciusban is lesz cukorbetegek találkozója Nyergesen

A fiatal cukorbetegek találkozóját március 18-án tartják a nyergesújfalui Térségi Közösségi Házban. A délután 5 órakor kezdődő rendezvényre elsősorban a cukorbetegséggel élő nyergesújfalui és környékbeli gyerekeket, valamint szüleiket várják. A program célja, hogy a hasonló problémákkal küzdők találkozási lehetőségekhez jussanak, tapasztalatokat cserélhessenek, beszélgethessenek a diabétesz elfogadásáról, érdekérvényesítésükről a minden napi élethelyzetekben.

A találkozóról bővebb felvilágosítás kapható:
Baginé Bundschluh Judit + 36-20/266-17-66
Mihelik Magdolna +36-30/296-35-54

Az 1-es típusú cukorbetegség szinte kizárólag fiatal életkorban jelenik meg és azonnali inzulinkezelést igényel. Kialakulása genetikai tényezőkre vezethető vissza. Ahogy az időskori diabétesznek is nevezett 2-es típussal érintettek aránya a teljes népességben eléri a 10 százalékot, a cukorbeteg gyerekek, fiatalok száma is rohamosan nő.

A diabétesz jelenleg nem gyógyítható, azonban megfelelő kezeléssel, életmódváltással kiküszöbölhetővé válhatnak a szövődmények és az "egészségesekénél egészségesebb" életvezetés mellett a cukorbetegek is hosszú, teljes életre számíthatnak.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2011.03.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-