nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Csökken a szállópor koncentrációja oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Csökken a szállópor koncentrációja
A havazás és a szél miatt, csökken a szállópor koncentrációja, ezért várhatóan sehol sem kell majd szmogriadót elrendelni.
Szerdán szinte mindenhol meghaladta a riasztási küszöbértéket, vagyis a 100 mikrogramm per köbmétert a szállópor mennyisége. Tatabányán közel tíz napja folyamatosan határérték felett van a szálló por mennyisége a levegőben, azonban kisebb mértékben, mint Dorogon vagy Esztergomban. Komáromban, Tatán, Oroszlányban, Lábatlanon és Almásfüzitőn működik mérőállomás, ám ezek adatait manuálisan nyerik, így ezek egyelőre nem ismertek.

Esztergomban a szállópor koncentrációja 150 mikrogramm volt egy köbméter levegőben. Dorogon szintén a szálló por jelenti a fő veszélyforrást. A szállópor koncentrációja 194 mikrogramm/köbméteres adattal jóval meghaladta a riasztási határértéket.

A szálló por koncentrációjának emelkedése izgatja a nyálkahártyákat, köhögést és nehézlégzést válthat ki. A tüdőben felszívódva gyulladásos folyamatot indíthat el, aminek következtében növekszik a vér alvadékonysága, vérrögösödés léphet fel.

Tanácsos minél több vitamint és vizet fogyasztani. Fontos, hogy a gyerekek és az idősek lehetőleg ne legyenek sokáig a szabadban. Kerülni kell a gyakori szellőztetést is. Inkább a tömegközlekedési eszközöket válasszuk, a családi házaknál pedig inkább szárazfával fűtsünk.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.01.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-