nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / „Cementgyári Emlékek” oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
„Cementgyári Emlékek”
A Lábatlani Cementipari Nyugdíjasokért Alapítvány Kuratóriuma által felkért Horváth Sándor közel 100 oldalon 52 volt dolgozó emlékeit, gondolatait örökítette meg
Ha összejön néhány nyugdíjas, régi munkatárs, pillanatok alatt, az elmúlt időkről, a valamikori munkahelyről, munkatársakról beszélnek. Hihetetlen sok emlék, érdekes sztori hangzik el ilyenkor, érezni, hogy jó szívvel, szép emlékekkel gondolnak vissza a gyárban eltelt esztendőkre.
Részben ebből adódott,- valamint a Cementgyár termelésének végleges leállítása, majd a lebontás kapcsán, 2013 év tavaszán,- az az ötlet, hogy érdemes lenne egy emléksort összegyűjteni a valamikori aktív, ma már nyugdíjas munkatársaktól.
A Lábatlani Cementipari Nyugdíjasokért Alapítvány Kuratóriuma Horváth Sándor urat, a gyár nyugalmazott műszaki igazgatóját, kérte meg erre a feladatra. Megbíztuk beszélgessen el azokkal az emberekkel, akik hosszú éveket dolgoztak a gyárban és szívesen mesélnek az akkori időkről, emlékeikről.
Horváth úr a felkérést szívesen vállalta. Több mint fél évig szorgalmasan gyűjtötte az anyagot, nem csak a helyben lakó, hanem Lábatlan környékén élő nyugdíjasoktól is. Riport alanyok kiválasztásánál gondot fordítottunk arra, hogy a mesélők különböző munkahelyekről tevődjenek össze, képviselve a bányától a csomagolásig, karbantartóktól a különböző állománycsoportig minden réteget. A megkeresettek örömmel fogadták az Őket felkereső régi ismerőst, egyetértettek az ötlettel, szívesen mondták el történetüket.
A nyugdíjasok felkeresése, a riportok begyűjtése, megírása, könyv alakba rendezése kemény feladatot, sok munkát és rengeteg időt igényelt. A befektetett energia nem volt hiába való egy értékes anyagot sikerült összegyűjteni, rögzíteni, annak a munkahelynek emlékét ezzel is megőrizni, mely több mint 135 éven át biztosított megélhetést a környék sok-sok családjának.
Az elkészült könyv közel 100 oldalon örökítette meg 52 volt dolgozó emlékeit, gondolatait.

A visszaemlékezések létrehozójának, Horváth Sándor nyugdíjas társunknak ezzel kapcsolatos tevékenységéért, áldozatos munkájáért a Cementipari Nyugdíjasokért Alapítvány Kuratóriuma és nyugdíjas társai hálás köszönetüket fejezik!

Utóirat:

A Lábatlani Cementipari Nyugdíjasokért Alapítvány Kuratóriuma lehetőséget biztosít arra, hogy aki szeretné a könyvet megvásárolni, az hozzájuthasson.

Könyv önköltségi ára: 2,000,-Ft/db
Hozzájutáshoz keressék: Pajor Istvánné kuratórium titkárát
2541 Lábatlan Dózsa György út 67.
Tel: 06-30-361-2841


[ 2016.01.22. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-