nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Cégalapítás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Cégalapítás
A cégtörvény júliusban hatályba lépő módosítása után egy órán belül jegyzik be az új cégeket.

Júliusban lép hatályba a cégtörvény módosítása, amely teljes körűen elektronikussá teszi a cégbírósági eljárást. Ezáltal lehetővé válik, hogy egy órán belül bejegyezzék az új cégeket
Egy óra
A cégtörvény (a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény) tavaly júniusi módosítása lényegesen egyszerűsítette a cégalapítást. Így például kft-t már 500 ezer forint alaptőkével alapíthatunk, s 50-100 ezer forint induló költség helyett 15 ezer forintos illeték mellett alapíthatunk céget. A tavalyi módosítások utolsó eleme 2008. június 30-tól lép éltebe. Ekkortól a cégbíróság egy munkaóra alatt köteles elvégezni az elektronikus úton érkezett cégbejegyzési kérelemket. Ez Európában egyedülállóan rövid hivatali ügyintézési időt jelent.

Cégiratok benyújtása elektronikus úton

forrás: www.magyarorszag.hu


[ 2008.04.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek