nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Borkirálynő 2011 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Borkirálynő 2011
2011-ben is megrendezésre kerül az Országos Borkirálynő Választás Tarcalon, a Tokaji Történelmi Borvidéken.
Keressük Magyarország 2011. évi Borkirálynőjét!

2011-ben is megrendezésre kerül az Országos Borkirálynő Választás Tarcalon, a Tokaji Történelmi Borvidéken. Az elmúlt években Götz Mária Ildikó (Tokaji Borvidék), Bodor Nóra (Mátrai Borvidék) és Pfiffer Katalin (Móri Borvidék) kaphatták meg Magyarország Borkirálynőjének a koronáját, hogy aztán királynőként borbemutatókon, fesztiválokon, nemzetközi és hazai kiállításokon népszerűsítsék a magyar borokat.

Magyarország borkirálynője egy éven keresztül a magyar bor arca, bornagykövet. A választás célja, hogy olyan személyiség képviselje a magyar borokat, aki borismeretével, a borvidékek ismeretével, szépségével, kedvességével lenyűgözi a hazai és nemzetközi borismerő társadalmat.

Ki lehet Magyarország Borkirálynője?
Az Országos Borkirálynővel szemben támasztott követelmények:

- 18-32 év közötti legyen

- valamelyik magyarországi borvidéken Szüret Szépének vagy Borkirálynőnek választották az előző év augusztus 20-a és tárgyév június 30-a között (korábban megválasztott borkirálynő nem indulhat az Országos Borkirálynő címért!)

- Borismereti tudása kimagasló

- kiválóan ismeri Magyarország borvidékeit

- ért a szőlőműveléshez és a borkészítéshez (legalább 2 borvidék specialitásait ismeri)

- vállalja, hogy a következő évi Országos Borkirálynő Választásig képviseli Magyarország borvidékeit itthon és külföldön egyaránt (meghívásra részt vesz a boros programokon, illetve külön szerződés keretében képviseli a borvidékeket a különféle boros rendezvényeken)

- legalább egy idegen nyelven középszinten beszél (lehetőleg angol vagy német nyelvtudás az ideális), s írásban és szóban használni is tudja a nyelvet

- a borhoz kapcsolódó alapvető gasztronómiai ismeretekkel is rendelkezik (bor-étel párosítások), ismeri a borkorcsolyákat és el is tudja készíteni azokat

- alapvető sminkelési ismeretekkel is rendelkezik

- alapvető öltözködési ismeretekkel is rendelkezik


A Borkirálynő választás menete
Magyarország Borkirálynőjét 3 lépcsőben választják ki:

1. Helyi borkirálynők megválasztása – mindig az előző év augusztus 20-a után bármelyik magyarországi borvidéken Szüret Szépének vagy Borkirálynőnek választott borkirálynő nevezhet.

2. Szaktudás ellenőrzése – a Borkirálynőnek ismernie kell a borokat és a borvidékeket, beszélnie kell egy idegen nyelven - a nevezett borkirálynőknek összesen 4 alkalommal kiküldünk egy-egy, a tudását felmérő tesztsorozatot, amit határidőre ki kell töltenie és visszaküldenie. A tesztek alapján első maximum 10 helyezést elért borkirálynő kap meghívást a tarcali Országos borkirálynő Választásra.

3. Országos Borkirálynő Választás – döntő. A Tarcalon megrendezésre kerülő döntőben már csak a legjobbak mérik össze tudásukat, immáron gyakorlati feladatokon keresztül, az alábbi témakörökben:

a.) sminkelés

b.) öltözködés
c.) borismeret, illetve borászati ismeretek

d.) elméleti és gyakorlati gasztronómiai ismeretek (borkorcsolya készítés, étel-bor párosítás, stb.)

e.) a megjelenést, imázs teremtés képességét felmérő színpadi feladatok


Ki lesz az Országos Borkirálynő?

A választás két fordulós:
- szakmai választás

- közönségszavazás


A szakmai szavazatok alapján legtöbb pontot szerző Borkirálynő lesz Magyarország Borkirálynője egy éven keresztül. A közönségszavazás díjazottja szintén értékes nyereményben részesül.


A szakmai zsűri összetétele

A szakmai zsűriben borvidék-független, az érintett szakterületek kiemelkedő személyiségei foglalnak helyet (borászat, smink, kiállás, stb.).

Hasznos
Amennyiben egy borvidékről több borkirálynő is jelentkezik, javasolni fogjuk az írásos fordulók előtt, hogy a borvidéken tartsanak előbb borvidéki választást (előselejtezőt), ebben az esetben az írásos fordulókra május végétől kerül sor.

Ha egy településről több borkirálynő is jelentkezik, ebben az esetben a Hegyközség által elismert borkirálynő vehet részt a versenyen.

A borkirálynők számára a szállást és étkezést az országos döntőn a szervezők finanszírozzák.


Díjazás
Magyarország Borkirálynője és udvarhölgyei számos értékes jutalomban részesülnek, ezen kívül számos média megjelenést biztosítunk a számukra a választás után.

A jelentkezés menete
A jelentkezéshez kérjük csatolni:

- a borkirálynő önéletrajzát

- 3 db digitális fényképet, nyilatkozattal, hogy a fotókat sajtóanyagokhoz felhasználhassuk

- a megválasztás tényét és időpontját igazoló dokumentumot az őt megválasztó szervezettől


Jelentkezési határidő: 2011. április 30.

A jelentkezéseket a borfalu@tokaj-turizmus.hu címre várjuk, vagy postai úton az alábbi címre:

Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület
3910 Tokaj, Serház u. 1.

Regisztrációs díj: 10.000 Ft
A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető Lakatos Dórától (70/635 27 21) vagy Nagy Júliától (70/635 25 84). 2011. április 30-ig minden jelentkezést visszaigazolunk!


Az Országos Borkirálynő Választás folyamata nyomon követhető a www.borkiralyno.hu weboldalon, ahol a tavalyi választásról készült fotók és a borkirálynőről és udvarhölgyeiről szóló sajtóhírek is elolvashatók. Az események a Facebookon is követhetőek, cím: facebook.com/orszagosborkiralyno
Üdvözlettel:

Lakatos Dóra
Irodavezető

6 Puttonyos Borfalu
Turisztikai Információs Iroda
3915 Tarcal, Rákóczi u. 4.
Tel.: 06-70/316-8931
E-mail: dora.lakatos@tokaj-turizmus.hu

Tokaj Marketing Nonprofit Kft.
3910 Tokaj, Rákóczi u. 54.

Letölthető formátumban (doc)


[ 2011.04.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-