nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Barokk Fesztivál Tatán oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Barokk Fesztivál Tatán
Augusztus 22-30. rendezik meg a 9. Barokk Fesztivált Tatán. A programok négy művészeti ágat fognak át: zene, képzőművészet, tánc, irodalom-színház.

Augusztus 22-től Barokk Fesztivál várja az érdeklődőket Tatán. A 9. Barokk fesztivál négy művészeti műfajban kínál színvonalas programokat a művészetbarátoknak: zene, képzőművészet, tánc, irodalom-színház. A helyi művészeti együttesek mellett nemzetközi hírű művészekkel is találkozhatunk. A szervezők célja, hogy Tata csodálatos természeti adottságait kihasználva minél több helyszínen és minél nagyobb közönségnek mutathassák meg művészeti kincseiket.


A Barokk Fesztivál 9 évvel ezelőtt Szatmári Sarolta kezdeményezésére indult el. Schmidt Mónika, az Esterházy énekegyüttes vezetője szervezte éveken keresztül nagyon színvonalas barokk programokat. Az utóbbi két fesztivált már a Concerto Kht. rendezi nagy örömmel. 

A "Tata Barokk emlékei" pályázatot művészetbarát diákok és felnőttek részére írták ki önálló alkotás elkészítésére fotó, rajz, vagy festmény formájában. Hogyan látja és éli meg, hogyan értékeli Tata város polgársága a barokk kor építészeti emlékeit. Az alkotásokat helyi művészek értékelik majd. ( Lévai Ádám képgrafikus és Muzsnay Ákos grafikusművész) ) Az alkotások beadási határideje: 2008. augusztus 15.

A díjazott alkotásokból kiállítást rendeznek a Magyary Zoltán Művelődési Központ galériájában, itt történik az ünnepélyes díjátadás a fesztivál utolsó napján. A 9. Barokk Barokk Fesztivállal egyidejűleg szervezik meg 2. alkalommal a Nemzetközi Zenei Mesterkurzust világhírű művésztanárok irányításával. A kurzuson résztvevő növendékek aktív szereplői lesznek a fesztivál programnak. A 9. Tatai barokk Fesztivál augusztus 22-től 30-ig várja az érdeklődőket.

A programokról bővebben...

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2008.08.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-