nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Az erdő kincsei Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Az erdő kincsei Lábatlanon
Miskolc után Lábatlanra érkezett a Holcim Hungária ZRt. legújabb vándorkiállítása, “Az erdő kincsei” című fotópályázat alkotásaival.

Miskolc után, Lábatlanra érkezett az “Az erdő kincsei” vándorkiállítás

Miskolc után Lábatlanra érkezett a Holcim Hungária ZRt. legújabb vándorkiállítása, “Az erdő kincsei” című fotópályázat alkotásaival. A tárlatot egy háromtagú szakértő zsűri válogatta össze a természetet és a fotózást kedvelő holcimes dolgozók alkotásaiból. A csütörtökön (február 18.) nyílt kiállításon 41 munkatárs, 1455 fotója közül, a legkiemelkedőbb alkotások kaptak helyet. A fotókiállítás március 9-ig látható a lábatlani Gerenday Közösségi Házban.

A képekből fotóalbum is készült CD melléklettel, melyen megtalálható a Zsila Sándor által a képekből Kövi Szabolcs zenéjére komponált kisfilm, de további fotók, sőt a Holcim Hungária Zrt. 2008-as eredményeit bemutató fenntarthatósági jelentés is. A pályázatnak két első helyezettje lett: Gerecsei Zoltán, a „Menekülés” és Szeles Viktor, a „Tükörkép” című alkotással. Második helyen végzett Bordás Kinga „Magányosan” és Gútay Lilla „A fény felé” című fotója, míg a harmadik helyezett Nádler Adrienn „Gesztenyefa-sor” és Pluzsik Tamás „Hóesés után” című fényképe lett.

- Egy régi mondás szerint a férfi attól válik igazán férfivá, ha gyermekei vannak, otthont teremtett és legalább egy fát is ültetett életében. Amíg az első kettőt könnyű megérteni, hiszen minden társadalom gondoskodni kíván saját túléléséről, addig érdekes megfigyelni az ősidők óta létező fák jelentőségét. A fa, az erő, a kitartás és a hosszú élet szimbóluma lett jóval az előtt, hogy fontossága az ökoszisztéma számára is tudományos bizonyítást nyert.” – mondta Richard Skene a Holcim Hungária Zrt. elnök-igazgatója.
„ Tavaly már volt egy hasonló kezdeményezésünk, akkor a vízről alkothattak munkatársaink, idén pedig az erdő szépségeit festhették meg fényképezőik segítségével. Ennek apropója, hogy a Nyergesújfalura tervezett cementgyár építése kapcsán 33 hektár erdőt kíván telepíteni majd a Holcim.” – emelte ki Márta Irén kommunikációs igazgató.

„Az erdő kincsei” című kiállítás 2010. február 18. és március 9. között tekinthető meg Lábatlanon, a Gerenday Közösségi Házban.

Háttérinformáció Holcim Hungária Zrt.-ről:

A Holcim Hungária Zrt. Magyarország egyik vezető cement- kavics- és beton előállító vállalata, melynek 2008-ban elért nettó árbevétele közel 36,294 milliárd forint volt. Magyarországon a Holcim 697 főt foglalkoztat (2008.12.31-i adat). A Holcim az elmúlt évben Magyarországon 5,27 milliárd forintot fordított különböző környezetvédelmi és munkavédelmi fejlesztésekre, kapacitásbővítésre és korszerűsítésre.

További információért kérjük, látogasson el a www.holcim.hu weboldalra.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.02.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-