nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / Állati tetemek elhelyezése oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Állati tetemek elhelyezése
Az elhullott állat tetemének tulajdonosa saját költségén köteles annak elszállításáról, ártalmatlanná tételéről az előírt módon gondoskodni.

HIRDETMÉNY
Állati tetemek elhelyezése

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. Tv. 19. § (1) bekezdése szerint az állati eredetű melléktermék - így különösen az elhullott állat tetemének - tulajdonosa saját költségén köteles annak elszállításáról, ártalmatlanná tételéről az e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban, valamint az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusaiban előírt módon gondoskodni.

Az elhullott kedvtelésből tartott állatok hullája az állattartó ingatlanán - az elhullott lófélék hullájának kivételével - legfeljebb évi 100 kg össztömegig elföldelhető.
Elhullott állatok elföldelése ott végezhető, ahol a talajvíz legmagasabb szintje a talajszint alatt 1,5 méternél nem emelkedik magasabbra. Az elföldelést úgy kell végrehajtani, hogy a felszín alatti víz mindenkori maximális nyugalmi vízszintje és az elföldelés mélységi szintje között legalább 1 méter távolság legyen. Az elföldelés helye és a szomszédos ingatlan határvonala között legalább 1,5 méter távolságnak kell lennie.

Amennyiben a tetem elföldelése nem megoldható, úgy azt a települési állati melléktermék gyűjtőhelyre kell a tulajdonosnak szállítani. A konténer az Olajker Kft. által üzemeltetett Benzinkút (volt ÉPFU) melletti szennyvíztisztító telep bejáratánál van elhelyezve. A gyűjtőhelyen a kedvtelésből tartott állatok hullája térítésmentesen helyezhető el, az ártalmatlanítás költségeit Lábatlan Város Önkormányzata viseli.

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az elhullott állatok tetemét, maradványait köz- és magánterületen elhelyezni, eltemetni TILOS!
Az állati tetemek és annak részei veszélyes hulladéknak számítanak; azok illegális lerakásáért jelentős pénzbírságot, de súlyosabb büntetést is kaphat az elkövető.

Schantzl Edit
jegyző

[ 2016.06.14. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-