nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Alkotó oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Alkotó
Az idei évben rekord számú pályázat érkezett a Holcim Hungária Zrt. kreatív alkotópályázatára.

A felhívásra négy településről küldtek szebbnél-szebb pályamunkákat a gyerekek.

A korábbi évekhez hasonlóan kreatív alkotópályázatot írt ki a lábatlani és környékbeli óvodásoknak, iskolásoknak a Holcim Hungária Zrt. Az idei évben először a fogyatékkal élő fiatalok is küldtek alkotásokat.

Az idén harmadik alkalommal kiírt pályázatra összesen 171 mű érkezett, amely majdnem a duplája a tavalyi évben készített alkotásoknak. 4 település, Lábatlan, Nyergesújfalu, Bajót és Esztergom iskoláiban és óvodáiban rajzoltak lelkesen: a „Miért szeretem a Dunát?” téma ihlette az egyénileg és csoportosan készült rajzokat, festményeket, maketteket, kerámiákat.

Az alkotásokat a térség amatőr művészei és pedagógusai, Kapa Melinda, Albert Eszter, Bognár Györgyné és Raj Péterné bírálták el.
Az ünnepélyes díjátadó ünnepségre zsúfolásig megtelt a lábatlani Gerenday ház díszterme. Az 51 iskoláskorú győztes egyhetes nyári táborozáson vehet részt, ahol tovább fejleszthetik kreativitásukat. Az óvodások és a fogyatékkal élők által elkészített legszebb munkák alkotói, összesen 130 gyermek és fiatal korú pedig egynapos kirándulást nyert a fővárosi állatkertbe.

A győztes pályamunkákat április 23-tól 30-ig a lábatlani Gerenday Házban, május 13-tól 30-ig pedig a nyergesújfalui Kernstok Károly Általános Iskolában tekinthetik meg az érdeklők.
– Hihetetlenül ötletgazdag munkák érkeztek, a festett kavicsoktól kezdve a hímzett képen át a valósághű makettekig lenyűgöző módon ábrázolták a Dunához fűződő kapcsolatukat a gyerekek. A zsűrinek valóban nehéz dolga volt, hiszen az alkotások nagyon színvonalasra sikeredtek – mondta Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

forrás: www.kemma.hu


[ 2008.05.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-