nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Adventi hangverseny és vásár oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Adventi hangverseny és vásár
2011. december 4-én, a Gerenday Közösségi Házban idén is megtartjuk hagyományos adventi rendezvényünket, melyre mindenkit szeretettel várunk
Tisztelettel meghívjuk Önt, családját, barátait 2011. december 4-én, vasárnap a lábatlani Gerenday Közösségi Házban tartandó hagyományos adventi rendezvényünkre.

Program:

14 órától a Gerenday Ház udvarán ADVENTI VÁSÁR
16,30 óra ADVENTI HANGVERSENY a rendezvényteremben, közreműködik a

Halasi István Református Ifjúsági Kórus
és a
Tatai Esterházy Énekegyüttes

Lábatlan Város Művelődési Intézményei

A Lábatlani Halasi István Református Ifjúsági Kórus szeptemberben ünnepelte alakulásának egy éves évfordulóját. Tagjai egyszerű hittanos gyermekek, fiatalok, többnyire mindenféle zenei előképzettség nélkül (egy-két kivételtől eltekintve). A kórus 1 éves működése alatt számos alkalommal szerepelt Lábatlanon és azon kívül (Mocsán, Székesen, Császáron) is.
Halasi István, a híres 1848-as nemzetőr, tankönyvíró pedagógus Lábatlan szülötte volt, akinek életútja a lábatlani református iskolából indult el.
Kórusvezetőjük, Kisgyőri Krisztián népzenészként, ének-népzene szakos pedagógusként lelkesen, fáradhatatlan munkával irányítja a fiatalokat.

A Tatai Esterházy Énekegyüttes 1996-ban alakult. Azóta számos helyen léptek fel Magyarországon és külföldön. Két kórusminősítőn fesztiválkórus minősítést szereztek, 2007. októberében Egerben pedig kiemelt hangversenykórus minősítést.

1999-ben a bécsi Schubert Kórusversenyen vettek részt, 2000-ben a budapesti Fények Városa kórusversenyen, ahol 1. díjat nyertek, 2007-ben a lengyelországi Pinczow-ban megrendezett nemzetközi egyházi kórusversenyen II. díjat kaptak. 2008-ban meghívást kaptak a Cantonigrosi nemzetközi kórusversenyre, Spanyolországba, itt 3. helyezést értek le, valamint a Grazi Kórusolimpiára, itt Arany diplomát és Bronz érmet kaptak.

2009-ben a Budapesti nemzetközi Kórusversenyen is Aranydiplomát érdemeltek ki, 2010-ben Riva del Gardában két kategóriában is ezüst Diplomát kaptak. Kezdettől résztvevője és 4 évig volt szervezője az együttes a Tatai Barokk Fesztiválnak, ahol gyakran közreműködött oratórikus művek előadásában is. Évente többször önálló estet rendeznek, ahol neves budapesti együttesek kíséretében is felléptek már (Arcangelo Kamaraegyüttes, Ars Longa Kamarazenekar, Budapest Saxophone Quartet).

2004-ben és 2009-ben a kórus művészi színvonaláért és a kultúra területén végzett önzetlen munkájáért Tata Városáért Díjban részesült. A kórus létszáma kb 20 fő: középiskolások, egyetemisták, tanárok, mérnökök, az igényes zene elkötelezett hívei. Az együttes vezetője Schmidt Mónika, aki a budapesti Zeneakadémián diplomázott Párkai István és Maklári József növendékeként.


[ 2011.12.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-