nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Advent után oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Advent után
Tavaszias időjárással köszöntött be Advent első vasárnapja. A jó időben sokan ellátogattak a Gerenday udvarban rendezett kis vásárba
Tavaszias időjárással köszöntött be Advent első vasárnapja. A jó időben sokan ellátogattak a Gerenday udvarban rendezett kis vásárba, ahol városunk intézményei, civil szervezetei és ügyes kezű vállalkozói kínálták díszes karácsonyi portékáikat. Nézegetés, vásárlás közben ismerősök barátok üdvözölték egymást, jól esett a fűszeres forralt bor, mellé a hagymás-zsíros kenyér.
16 órakor a közösségi házban a Borostyán Baráti Kör tagjainak kézimunkáit bemutató kiállítást nyitottunk. A tárlatot Kovács Ferencné szavalata után Ollé Ferencné, a Kör vezetője nyitotta meg, majd az énekkaruk tolmácsolásában hallhattunk néhány gyönyörű karácsonyi dalt.
17 órakor Adventi hangverseny kezdődött a rendezvényteremben. Az ünnepi műsort idén a Pesti Zenés Színpad Társulata adta, a régi hagyományos dalok mellett az opera és musical irodalom legnépszerűbb dalai is felcsendültek Operaházi Művészek részvételével.
Az emelkedett hangulatot megkoronázandó, Dinnyés István polgármester úr jókívánságai kíséretében meggyújtotta a város jelképes koszorújának első gyertyáját.
Örülünk, hogy ilyen sokan ellátogattak ünnepi rendezvényünkre, együtt, szeretetben, meghitt hangulatban tölthettük el a karácsonyi várakozás első napját.
Itt szeretnék köszönetet mondani a Gerenday udvarban felállított Betlehem berendezéséért Richterné Lupkovics Andreának, a Borostyán Baráti Körnek a finom zsíros kenyérért, a gyönyörű adventi koszorúért Giacintóné Papp Valériának és a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjainak a hangverseny után kínált hagyományos mézes süteményért és mindenkinek, aki részt vett a rendezvényen.

Szabó Ildikó

[ 2015.12.02. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-