nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Advent oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Advent
Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az idei évünk utolsó, de annál szebb és meghittebb rendezvényének szervezésében és lebonyolításában.

Advent idején…
Hangulatos adventi vásárral vártuk december másodikán a fagyos hidegben idelátogató vendégeket a Gerenday Kertbe, ahol a karácsony várás időszakára készült ajándékok, díszek közül lehetett válogatni, vásárolni. Gazdag volt a kínálat, hiszen az Arany János Általános Iskola, a Micimackó Óvoda, a Gondozási Központ, a Caritas, az Idősek Klubja tagjai gyönyörű portékákkal készültek erre az alkalomra. A nagy hidegben bizony jól esett a forró tea vagy a forralt bor és a Borostyán Baráti Kör kínálta ízletes zsíros kenyér a kellemes karácsonyi zenehallgatás és baráti beszélgetések közepette. Aki kedvet kapott hozzá, az alkalomhoz illő egyedi fényképpel örökíthette meg ezt a kellemes téli délutánt KÖZ-Egylet ajándékaként.
A kiállító teremben Gerenday Antal születésének 200. évfordulójára emlékezve a közönség egy egyedülálló összeállítást tekinthetett meg fényképekből és korabeli levelezésekből, melyekből bepillantást nyerhetünk a család magán- társadalmi- és gazdasági életébe is.
A kiállítás 2019. január 11-ig tekinthető meg a közösségi házban.
17 órától a rendezvényteremben népszerű karácsonyi dalokat hallhattunk hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Fourtissimo tolmácsolásában. A páratlan karácsonyi koncert után Dinnyés István polgármester fejezte ki ünnepi jókívánságait, majd városunk jelképes adventi koszorúján meggyújtotta az első gyertyát. A kiváló koncert után a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai finom mézes zserbóval kínálták a közönséget.
Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az idei évünk utolsó, de annál szebb és meghittebb rendezvényének szervezésében és lebonyolításában.
Szabó Ildikó


[ 2018.12.07. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek