nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / A vizek világát láttatják a Holcim dolgozói oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
A vizek világát láttatják a Holcim dolgozói
A Magyarország tavait, folyóit, a fotósok vízhez kapcsolódó pillanatnyi "meglátásait" megörökítő képek utoljára Budapesten voltak láthatók
Lábatlan, Nyergesújfalú, Miskolc után végül Budapesten is megtekinthették az érdeklődők azt a vándorkiállítást, amelyet a Holcim Zrt. dolgozói fotóztak - országjárásuk során - a magyarországi vizekről, vízi világról. A társaság dolgozói körében meghirdetett természetfotózásra 22 amatőr fotós összesen mintegy ötszáz alkotásából választotta ki a szakmai zsűri a legjobb alkotásokat, amelyeket A víz reneszánsza című kiállítás tett, tesz ismertebbé.

A Magyarország tavait, folyóit, a fotósok vízhez kapcsolódó pillanatnyi "meglátásait" megörökítő képekből kiderült, hogy a Holcim dolgozói nemcsak a mindennapi munkában állják meg a helyüket, hanem a szabadidejükben is készek és képesek értékeset alkotni. Tehetségük mellett - a képeiken keresztül - azt is megmutatták, hogy mi mindent veszíthet az ember, ha nem vigyáz a természeti környezetére. Sokszor nem is sejtjük, hogy mekkora kincs például a víz, az erdő, a vizeket, az erdőket körülvevő világ, egészen addig, amíg ki nem fogyunk belőle - mondta a budapesti kiállítás megnyitóján Márta Irén, a Holcim kommunikációs igazgatója.

A természetfotókat készítők sokszor munkaidő után indultak - többnyire csoportosan - egy-egy vidéket fölfedezni. A szervezett utazásokhoz tartozott az is, hogy előzetesen az egyik zsűritaggal, Nagy Z. László fotográfussal "konzultálhattak".

Megtudtuk, hogy míg a vidéki településeken a helyi művelődési központokban kaptak helyet a fotók, a fővárosban több vendéglátóhely közül egyedül a Vista étterem volt az, amelyik térítés nélkül fogadta be a helyiséget is színesítő képi világot. Az itteni fotókiállítás kora esti megnyitójáról a legprofibb amatőr fotót készítő második helyezett, Gerecsei Zoltán klinkerbunker-kezelő egyenesen az éjszakai műszakba ment dolgozni.

Folytatásként ebben az évben Az erdők kincsei témakört hirdette meg - a tavalyihoz hasonló feltételekkel - a Holcim Hungária Zrt.
Bubrik Gáspár

[ 2009.05.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek