nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / A Városi Napokról a Kemmán oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
A Városi Napokról a Kemmán
Három helyszínen tartott az ünnepség. Művészeti kiállítás, sportnap és főzőverseny is várta a hétvégén a lábatlani napok rendezvénysorozatra kilátogatókat.

A már pénteken elkezdődött Városi Napok programjainak zöme hétvégén várta az érdeklődőket.

Nagy siker volt a borsétány és pogácsafesztivál, ahol a nedűt a Gerecse Borbarátok Egyesülete, míg a harapnivalót a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai biztosították.

A péntek kora esti választék a művészetre fogékonyaknak kedvezett: kiállítás nyílt a Gerecse Fotóklub alkotóinak munkáiból. A Gerenday Közösségi Ház visszatérő fellépői, Csizmadia Katalin fuvola- és Both Lehel zongoraművész „megnyugtató, mégis üdítő” közös koncertjük ezúttal is telt házat vonzott. Az autentikus népzene szerelmeseit az Újra Zenekar szórakoztatta, az estét a Simiak Együttes produkciója zárta.

A szombat alapvetően a testmozgás jegyében telt. Ebben kiemelkedő szerepe volt Schrenk Péternek, a helyi általános iskola igazgatóhelyettesének. A reggel kispályás felnőtt labdarúgótornával indult, délután pedig Lábatlan, Rechnitz, Karva és Búcs öregfiúi csaptak össze. A Duna-parton mindeközben hatalmas érdeklődés kíséretében a Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület népszerűsítette a kajakozást, kenuzást.

A Gerenday–kertben Bartos Kálmán figyelő tekintete mellett, tizenkét csapat nevezésével „fakultatív főzőverseny” kezdődött a délelőtti órákban. Ezt követően a Silver Blue zenekar hangolta rá a jelenlevőket a szokásos – Borostyán Klub szervezte – szüreti felvonulásra. Néhány órával később kiderült: a Rozália utca baráti köre által készített csülkös-körmös káposzta találtatott a legízletesebbnek.

Egri József és Szász Katalin operett előadására tehát a többség már tele hassal érkezett. A fölös kilók ledolgozásában, egyben a kedélyes búcsú(zás)ban a Ströcker Melody zenekar segédkezett.

Dinnyés István polgármester és Szabó Ildikó (művelődés)szervező egyaránt sikeresnek értékelték a rendezvénysorozatot.

Barlangi Gergely

Forrás: www.kemma.hu


[ 2011.09.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-