nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Hirdetmények / A hulladékgyűjtés új rendszeréről oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
A hulladékgyűjtés új rendszeréről
A kormány tavaly december 31-én módosította a Hulladéktörvényt és kötelező jelleggel előírta a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.
A kormány tavaly december 31-én a 385/2014 rendeletével módosította a 2012-ben elfogadott Hulladéktörvényt és kötelező jelleggel előírta a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. A településünkön hulladékkezelési közszolgáltatást végző Vertikál Nonprofit Zrt. ezzel kapcsolatos tájékoztatóját ezúton teszi közzé a polgármesteri hivatal.
A felmerülő kérdésekre a helyi ügyfélszolgálati munkatárs ad választ a 30/530-5378 telefonszámon, vagy személyesen ügyfélfogadási időben.

Örömmel értesítjük a település lakosságát, hogy 2015. március hónaptól kezdődően bevezetésre kerül a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés.


Milyen hulladékfajtákat gyűjthetünk az új rendszer szerint szelektíven?

A házhoz menő gyűjtés rendszerében a műanyag, fém és papír hulladékot a ház elől, egy adott gyűjtési napon átlátszó zsákban szállítjuk el. A kommunális hulladék gyűjtése változatlanul marad, az eddig megszokott napon az eddig megszokott módon edényből gyűjtjük.
Az üveg hulladék szelektív gyűjtése nem megoldható házhoz menő módszerrel, így azt továbbra is a településen maradó üveggyűjtésre szolgáló gyűjtőszigetekbe tudja majd szelektálni. Kérem, óvja Ön is a települése tisztaságát azzal, hogy az üveg szelektív szigetekbe vagy mellé ne helyezzen ki papír, műanyag, fém, kommunális vagy lom hulladékot.


Társasházas övezetben hogyan valósul meg a házhoz menő szelektív gyűjtés?

Társasházas övezetben a házhoz menő szelektív gyűjtés zsákos formája nem megfelelő, így társasházas övezetekben a szelektív gyűjtőedények (papír, műanyag, üveg) szolgálnak továbbra is a szelektív gyűjtés céljaira.


Mekkora mennyiségű szelektív hulladékot helyezhet ki egy-egy gyűjtési napon?

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincsen mennyiségi korlátja, Ön a szelektív hulladékgyűjtési napon az alábbiakban megadott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben kihelyezheti a szelektív hulladékát bármilyen átlátszó zsákban.
Tájékoztatjuk, hogy a szelektív hulladékszállítást jogunk van megtagadni akkor, ha a szelektálás nem a megfelelő módon történt, a zsákokban más, oda nem tartozó, szennyezett vagy kommunális hulladék is található. Az ilyen esetekben Ön egy tájékoztató levelet fog kapni kollégánktól, melyben jelezzük, miért utasítottuk el a szelektív szállítást.


A szelektív házhoz menő gyűjtés bevezetésével változik-e a szolgáltatás díja?
A szelektív házhoz menő szolgáltatás bevezetése nem jár az Ön számára plusz anyagi teherrel. A jelenlegi szolgáltatás árában benne van a házhoz menő szelektív, a zöldjárat és a lomtalanítás ára.

Milyen hulladékokat gyűjthet egy zsákban?
Kérem, gyűjtse egy zsákban a fém és műanyaghulladékot és egy másik zsákban, vagy kötegelve a papír hulladékot az alábbi tájékoztató által megadott módon.


Gyűjtési útmutató:
PAPÍR

GYŰJTÉS MÓDJA: Áttetsző zsákban vagy kötegelve, tisztán, laposra hajtogatva
GYŰJTHETŐ: kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv stb.
MŰANYAG – ÉS FÉMHULLADÉK
GYŰJTÉS MÓDJA: tisztán, laposra taposva, áttetsző zsákban
GYŰJTHETŐ: színes és víztiszta PET –palack, kupak (üdítős, ásványvizes) kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres) reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia (zsugor, strech) TETRA-PACK dobozok (tejes, üdítős) alumínium italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz
NEM GYŰJTHETŐ: A szelektív gyűjtőzsákba NEM helyezhető joghurtos, tejfölös, margarinos doboz vagy szennyezett szelektíven gyűjthető műanyag és fém hulladék.


Fontos tudnivalók!

Kérjük, hogy az újrahasznosítható hulladékokat a szállítási napon, reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlan elé. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetéséről, illetve a szállítás időpontjairól minden ingatlanhasználót szórólap formájában értesítünk.
A szelektív hulladékgyűjtés igénybevételéhez bármilyen áttetsző zsák igénybe vehető.

Kérjük, hogy a szelektíven előválogatott hulladékok közé üveget NE helyezzen a zsákokba! Mindig gondoljon arra, hogy minden hulladékunkkal emberek dolgoznak.


A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani!

VERTIKÁL NONPROFIT ZRT.

[ 2015.02.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-