nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / A 90 éves Sziklay Lászlót köszöntötték Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
A 90 éves Sziklay Lászlót köszöntötték Lábatlanon


Kedves színfoltja volt tegnap a lábatlani Oltalom Idősek Otthona rendezvényének a 90 éves Sziklay László köszöntése. Sziklay Lászlót 90. születésnapján Lábatlan Város Önkormányzata nevében felköszöntötte Boda Csaba alpolgármester, és a Polgármesteri Hivatal nevében Kiss Gábor és Gróf Károlyné. A születésnapi tortát és a virágcsokrot meghatódva vette át az otthon lakója, az ünnepelt.

Sziklay László 1915-ben született Budapesten, a VIII. kerületben. Feleségével együtt 2001-ben, ismerőseik által kerültek Lábatlanra, ma már a felesége nem lehet melette, mivel 2004-ben meghalt. A ma is jó erőben lévő és szellemileg friss Sziklay László, mint elmondta hadnagyi rangban szolgált, majd a háború után betanított munkás volt a budapesti harisnyagyárban. Később szellemi és testi fogyatékos gyermekek mellett látott el ápolói feladatokat. Az ott szerzett komoly tapasztalatait, gyakorlatát, készségeket most jól kamatoztatja az Idősek Otthonában. Szívesen és nagy örömmel segít az otthon lakóinak. Nagyon szeretik a jó kedélyű, jó lelkű társukat, akivel tegnap is jót „buliztak” az idősek otthona vezetése által szervezett bálon, amelyet egy évben kétszer is rendeznek az otthon lakói számára.

A 90 éves Sziklay László korát meghazudtoló külsővel rendelkezik, többek véleménye szerint még hatvanévesnek sem néz ki. Nem csak a külső megjelenése figyelemre méltó, hanem a szellemi kapacitása is. Napra kész mindenből, legyen az kül- és belpolitika, minden dátumra, régmúlt eseményre, napra pontosan emlékszik. Fiatal kora óta naplót vezet, minden fontos történést írásban rögzít. Jól érzi magát Lábatlanon, az Oltalom Idősek Otthonában, kedélyesen, jó fizikai és szellemi állapotban tölti mindennapjait és mint mondta, nagy öröm számára, hogy a gyerekei meglátogatják.

[ 2005.11.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-