nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / 71. vándorgyűlés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
71. vándorgyűlés
2016. augusztus 26-án, a kistérség helytörténeti kutatói és pártoló tagjai, második alkalommal látogattak Nagysápra.
Ezen a napon, a környéken már jól ismert, néhány éve épült Granárium Központtal ismerkedtünk meg.
Rövid bemutatkozásunk után, Pánczél István tulajdonos részletes tájékoztatót tartott a tervezés és építkezés folyamatáról, majd működéséről.
Mint megtudtuk élete során mindig az alkotási vágy, az értékteremtés volt a fő motiváció, ami lelkesítette és vitte előre.
A Granárium elnevezés története is érdekes, a magvetés, az élet, amely az igényes belső építészetben is megjelenik.
Először a borozó pince épült meg mélyen a domb gyomrában, ahova most lifttel mentünk le. A vendégek szórakozását bowling, biliárd, gyermekeknek játéksarok és még számos lehetőség szolgálja.
Az emeleten harminckét vendéget tudnak elhelyezni. A belső tér igényesen és ízlésesen van berendezve. Az 500 adagos üzemi konyha, többek között a 140 fő befogadására alkalmas étterem ellátását is biztosítja.
Az étterem falain és az emelet folyosóján öröm volt látni, a mindnyájunk által ismert Nyergesi János festőművész alkotásait, Nyilas Misi sorozatát.

A nagy meleg ellenére felmentünk a kilátóba is, ahonnan csodálatos panoráma tárult elénk. Megállapítottuk, hogy Magyarország gyönyörű.

Megtudtuk, hogy a gondosan kialakított parkolóban külön lehetőség van a motorkerékpárok és lakókocsik parkoltatására is.

Megköszönve Pánczél Istvánnak az emlékezetes délutánt, ígéretet tettünk arra, hogy visszatérünk, vendégként.
Kirándulásunk, kutatótársunk pincéjénél, a nagysápi szőlőhegyen a szokásos kötetlen beszélgetéssel és bográcsozással ért véget.

Bokros Zsuzsanna

[ 2016.10.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-