nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / 20 éves a SoundGixer zenekar oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
20 éves a SoundGixer zenekar
Helyszínváltozás! 20 éves jubileumi koncertjük az Esztergomi Aquapark előtti területen felállított színpadon lesz 2008. július 18-án pénteken 19 órakor.
20 éve hanghiba nélkül szól a SoundGixer
- Jubileumi koncert a Jazztergomon -

A SoundGixer zenekarnak valóban van múltja, hiszen 20 éve működik. Ocskay Gyula, a zenekar mozgatórugója 1988-ban alakította meg a Nitrogén és Társai nevű formációt, amelynek még csupán három tagja volt. Az alapító zongorán, öccse, Ocskay Endre dobon, Szádóczki Iván trombitán működtek közre. Fiatalos lendület, és az igényes zene vezérelte a fiúkat, akik szerepeltek a televízió akkoriban sikeres, Geszti Péter által vezetett ÁSZ című műsorában is. A ’90-es évek elején több taggal bővült az együttes. Első koncertjüket ebben a felállásban az esztergomi Pöttyös téren adták, de sokfelé koncerteztek az országban, pl. Pápán, Budapesten. 1998-ban, az első Jazztergomot – amely mint tudjuk, azóta hagyományt teremtett - Ocskay Gyula szervezte. A SoundGixer itt is fellép minden évben.
További tagok érkeztek a zenekarba, így repertoárjuk is folyamatosan bővült. Az esztergomi Zöldházban jazzklubot hoztak létre, amelynek havonta egyszer ők voltak a főszereplői. A pici kávézó mindig tömve volt, minden talpalatnyi helyen táncolt a közönség. Itt ünnepelték a 15 éves jubileumukat is tortával és persze zenéléssel.
2003 tavaszán tragédia árnyékolta be a SoundGixer életét. Mechler Henrik basszusgitáros tragikusan fiatalon, 27 évesen elhunyt autóbalesetben. Az együttes ezután több mint egy évig nem koncertezett, saját számaikkal azóta nem is lépnek fel.
Többször is stúdióztak, de a felvett anyag sosem került sokszorosításra. Mint Ocskay Gyula zenekarvezető elmondta, az igazi sikere a SoundGixernek az, hogy 20 éve együtt vannak és a mai napig tudnak örülni a közös zenélésnek.
Jelenleg feldolgozásokat játszanak jazzfunk és jazzrock műfajban a következő előadóktól: Liquid Soul, Mezzoforte, Incognito, Average White Band, Miles Davis, Marcus Miller, US 3, Freak Power. Tökéletesen tudnak jó hangulatot teremteni, koncertjeik élvezetet nyújtanak az igényes zene kedvelőinek, valamint a bulizni, táncolni vágyóknak egyaránt. Rendszeres fellépői a felvidéki Szikince-Ghymes Fesztiválnak, 2007-ben a Művészetek Völgyében arattak osztatlan sikert.
20 éves jubileumi koncertjükre az ESZTERGOMI ÉLMÉNYFÜRDŐ (Aquapark) előtti területen felállított színpadon kerül sor 2008. július 18-án péntek este 19 órakor. Asztalok, székek itt is lesznek elhelyezve, étel és ital kiszolgálás az élményfürdő étterméből lesz.
Fellépnek: Bordás Zoltán – dob, Bótyik Attila – gitár, Hamza Gábor – ének, Neichl Norbert – szaxofon, Ocskay Gyula – billentyű, Szádóczki Iván – trombita, Zdosek Ádám – basszusgitár, Szladik Tibor – harsona. A fúvós szekcióban több fellépő is várható. Mindenkit szeretettel várnak, akik vevők a minőségi zenére!

Magyar Eszter


[ 2008.07.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-