nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / 12 millióból fejlesztik a megyei könyvtárat Tatabányán oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
12 millióból fejlesztik a megyei könyvtárat Tatabányán
Számítástechnikai tanfolyamokat szerveznek, érintőképernyős katalógust, vakoknak és gyengénlátóknak egy új felolvasógépet szereznek be.

A József Attila Megyei Könyvtár tizenkétmillió forintot nyert arra, hogy infrastruktúráját úgy bővítse, hogy a használóinak nyújtott szolgáltatások minőségét emelje, igénybe vételét szélesebb körben lehetővé tegye. A könyvtár a támogatásból az internetes szolgáltatásait bővíti majd a jövőben. Számítástechnikai tanfolyamokat szerveznek, érintőképernyős katalógust, vakoknak és gyengénlátóknak egy új felolvasógépet szereznek be.

Korszerűsítik a könyvtár honlapját és egy vandálbiztos számítógépet is elhelyeznek majd, amit akkor is használhatunk, ha a könyvtár zárva tart. Terveik között szerepel a helytörténeti kiadványok digitalizálása is. A József Attila Megyei Könyvtár a támogatást az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében nyerte el.

Tatabányán, a József Attila Megyei Könyvtár, a Komárom-Esztergom megye központi könyvtára, mely mintegy 300 ezer könyvtári egységgel (könyv, újság, folyóirat, kézirat, aprónyomtatvány, hanglemez, hangoskönyv, mikrofilm, kazetta, CD-lemez, stb.) áll látogatói rendelkezésére. A könyvtár az egész megyére kiterjedően feladatának tekinti többek között a kisebb települések könyvtára részére történő szakmai segítségnyújtás, a szakmai képzéseket, továbbképzéseket, a könyvtárközi kölcsönzést, valamint a nemzetiségi és anyanyelvi kultúra ápolását.

A tatabányai megyei könyvtár többfunkciós intézményként a hagyományos könyvtári tevékenységek mellett közművelődési illetve kiadói tevékenységet is folytat. A József Attila Megyei Könyvtár jól felkészült szakembergárdával és kisegítő személyzettel biztosítja, hogy minden Komárom-Esztergom megyei lakos gyorsan és egyszerűen juttasson a megfelelő információkhoz, illetőleg művelődési és tanulási lehetőségekhez.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.02.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-